2014. április 3., csütörtök

Spring photos on film












Two weeks ago we went hiking with my family and we visited the Gyula  Hajós monument. As much as I know, Gyula Hajós was a forester  who did afforestation near our village; and there is a concrete tree in the top of a hill to commemorate his work. I bet not many people in our village knows that we have a statue like this, but I think it's more than cool, isn't it? seriously, it's a concrete tree in the middle of the forest !!!  I had been there once with my dad when I was 5, and this monument was sorrounded by pine trees. It's also very sad and ironic because this forest was cut down recently and the concrete tree is stands alone.

Két hete kirándulunk egy kicsit a családommal és megnéztük a Hajós Gyula emlékművet. Amennyire én tudom, Hajós Gyula egy erdész volt és a falunk környékén végzett erdőtelepítést. A munkájának emlékére az egyik hegyünk tetején egy betonból készült fatörzset állítottak. Biztos vagyok benne hogy nagyon kevés ember tudja a falunkból hogy van egy ilyen szobrunk; de szerintem több mint fantasztikus, nem? most komolyan, egy beton fa az van erdő közepén, nincs ennél királyabb  Öt éves koromban jártam már itt apukámmal és akkor a szobor fenyőfákkal volt körülvéve. Nagyon szomorú és igazán ironikus hogy a betelepített erdőt nemrég kivágták, így a betonfa most magában áll.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a képek.:)) x
    Bianka
    http://ruhamania.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. That's a really cool spot! It's very sad that all the trees have been cut down except for the memorial :( I hope some grow back!
    All these pictures are beaaaaaautiful!! <3

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó a blogod, az egyediséged idevonz :)
    adeldivat.blogspot.com xx

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...